Tekirdağ Özel Çılbır Tarifi

Tekirdağ çılbırı nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 350 gram kıyma
* 1 demet taze soğan
* 6 adet yumurta
* Yarım demet maydanoz
* Yarım kg yoğurt
* 3 diş sarımsak
* 5 çorba kaşığı sirke 
* 6 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı margarin
* Pul biber
* Tuz
* Karabiber
Yapılışı: Tavada kıymayı rengi dönene kadar kavurun. Sonra ince kıyılmış taze soğanı katın ve kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip servis tabağına alın. Yoğurt ve dövülmüş sarımsağı bir kasede karıştırıp kıymanın üzerine sos olarak gezdirin. Diğer tarafta suyun içine sirke koyup kaynatmaya başlayın. Kaseye kırdığınız 1 adet yumurtayı şeklini bozmadan kaynayan sirkeli suyun içine yavaşça bırakın. Arkalı önlü pişirdiğiniz yumurtayı bir kevgir ile sudan alıp sarımsaklı yoğurdun üzerine yayın. Diğer yumurtalara da aynı şeyi uygulayın. Kızdırılmış pul biberli margarini yumurtaların üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar