Malzemeler:
* 3 adet orta boy patlıcan
* 3 çorba kaşığı tahin
* 1 demet maydanoz
* 3 diş ezilmiş sarımsak
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 diş ezilmiş sarımsak
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 limonun suyu
* Tuz
Yapılışı: Öncelikle patlıcanlar ateşte güzelce közlenir . Kabuklarını soyduktan sonra geniş bir kapta 1 limonun suyu, patlıcanlara sıkılır ve çatal ile ezilir. Tahin, sarımısak ve diğer 2 limonun suyu ve biraz tuz eklenerek karıştırılır. Servis tabağına alınır üstü kıyılmış maydanoz ile süslenir, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve yemeğiniz servise hazırdır. Afiyet olsun.
* Tuz
Yapılışı: Öncelikle patlıcanlar ateşte güzelce közlenir . Kabuklarını soyduktan sonra geniş bir kapta 1 limonun suyu, patlıcanlara sıkılır ve çatal ile ezilir. Tahin, sarımısak ve diğer 2 limonun suyu ve biraz tuz eklenerek karıştırılır. Servis tabağına alınır üstü kıyılmış maydanoz ile süslenir, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve yemeğiniz servise hazırdır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar