Gerçek Trabzon Akçaabat köfte nasıl yapılır ? Pek çok yerde sizlere Akçaabat köfte diye satılan köfteler aslında hakiki Trabzon Akçaabat köftesi değil. Meşhur Akçaabat köftesi yiyebilmenin iki yolu var; ya evde kendiniz pişireceksiniz ya da Trabzon yöresine gidip yerinde yiyeceksiniz. İkincisi biraz fazla zahmetli olacağından sizler için meşhur Akçaabat köftesinin tarifini hazırladık.
Malzemler:
- 1 kg Yağsız Dana Eti
- 150 g Dana İç Yağı
- 150 g Kuru ekmek İçi
- 8 Diş sarımsak
- 1 tatlı Kaşığı Karbonat
- İsteğe Bağlı karabiber
- İsteğe Bağlı Tuz
Hazırlnışı:
İç yağı ve dana etini makinede orta boyutta çekin. Ekmek içini ıslatıp dövülmüş sarımsak, karabiber ve tuz ile birlikte kıymaya karıştırarak iyice yoğurun. Bu harcı bir gece bekletin. Izgarada pişirmeden önce yassı ve yuvarlak 1 kiloya 25 - 30 adet denk getirecek şekilde köfteleri oluşturun. Közlenmiş domates ve biber ile servis edin. Afiyet olsun.