Malzemeler:
*3 adet orta boy patlıcan veya patates
*1 kg koyun etinden orta yağlı kıyma
*3 adet orta boy domates
*150 gram biber
*1 bağ maydanoz
*2 adet soğan
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*150 gram biber
*1 bağ maydanoz
*2 adet soğan
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
İlk olarak soğan, biber ve maydanoz ince ince doğranır. Tuzu ve karabiberi eklenir. Bu karışım etle iyice yoğrulur. Daha sonra zırhla çekilir. Patlıcan ve patates soyulur, ince ince dilimlenir, biraz tuz atılıp suyu sıkılır. Daha sonra patlıcan veya patatesler tepsiye dizilir. Üzerine yoğrulan kıyma yayılır. Etin üzerine veya etrafına dilimlenmiş domates ve taze biber dizilir. Fırına verilir. Afiyet olsun.
İlk olarak soğan, biber ve maydanoz ince ince doğranır. Tuzu ve karabiberi eklenir. Bu karışım etle iyice yoğrulur. Daha sonra zırhla çekilir. Patlıcan ve patates soyulur, ince ince dilimlenir, biraz tuz atılıp suyu sıkılır. Daha sonra patlıcan veya patatesler tepsiye dizilir. Üzerine yoğrulan kıyma yayılır. Etin üzerine veya etrafına dilimlenmiş domates ve taze biber dizilir. Fırına verilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar