Bugün sizlere hepimizin bildiği ama gerçek tarifini çok
az kişinin bildiği Bursa İnegöl köftesinin tarfini vereceğiz. Meşhur Bursa İnegöl köftesi nasıl yapılır?
750 gr dana kaburgası
250 gr. kuzu eti
2 orta boy soğan
10 gr. Tuz
Karbonat
Hazırlanışı:
Öncelikle etlerin sinirleri iyice alınır. Geniş aynalı kıyma makinesinde çekilir. Tuz ve karbonat katılarak iyice yoğrulur et bir kabın içine konarak bir gün dinlenmeye bırakılır. İkinci gün et ikinci kez makineden geçirilir Çekimden sonra soğanlar ince ince kıyılarak etin içine karıştırılır. Soğanla birlikte yeniden harmanlanan köfte harcı elde yuvarlanıp yassılaştırılarak köfte haline getirilip ızgarada pişirilir. İnegöl Köftesinin içine yumurta ekmek gibi malzemeler katılmaz Afiyet olsun.
250 gr. kuzu eti
2 orta boy soğan
10 gr. Tuz
Karbonat
Hazırlanışı:
Öncelikle etlerin sinirleri iyice alınır. Geniş aynalı kıyma makinesinde çekilir. Tuz ve karbonat katılarak iyice yoğrulur et bir kabın içine konarak bir gün dinlenmeye bırakılır. İkinci gün et ikinci kez makineden geçirilir Çekimden sonra soğanlar ince ince kıyılarak etin içine karıştırılır. Soğanla birlikte yeniden harmanlanan köfte harcı elde yuvarlanıp yassılaştırılarak köfte haline getirilip ızgarada pişirilir. İnegöl Köftesinin içine yumurta ekmek gibi malzemeler katılmaz Afiyet olsun.
2 Yorumlar
Gerçek bursa inegöl köftesi hiç yememiştim tarifi hemen deneyeceğim
YanıtlaSilharika bir tarif bursa inegöl harika gerçekten
YanıtlaSil