Gerçek Bursa İnegöl Köftesi Tarifi

Bugün sizlere hepimizin bildiği ama gerçek tarifini çok az kişinin bildiği Bursa İnegöl köftesinin tarfini vereceğiz. Meşhur Bursa İnegöl köftesi nasıl yapılır? 
Malzemeler:
750 gr dana kaburgası 
250 gr. kuzu eti 
2 orta boy soğan 
10 gr. Tuz 
Karbonat 
Hazırlanışı: 
Öncelikle etlerin sinirleri iyice alınır. Geniş aynalı kıyma makinesinde çekilir. Tuz ve karbonat katılarak iyice yoğrulur et bir kabın içine konarak bir gün dinlenmeye bırakılır. İkinci gün et ikinci kez makineden geçirilir Çekimden sonra soğanlar ince ince kıyılarak etin içine karıştırılır. Soğanla birlikte yeniden harmanlanan köfte harcı elde yuvarlanıp yassılaştırılarak köfte haline getirilip ızgarada pişirilir. İnegöl Köftesinin içine yumurta ekmek gibi malzemeler katılmaz Afiyet olsun.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. mustafa güney31 Mart 2013 04:52

    Gerçek bursa inegöl köftesi hiç yememiştim tarifi hemen deneyeceğim

    YanıtlaSil
  2. harika bir tarif bursa inegöl harika gerçekten

    YanıtlaSil