Sinop Meşhur Katlama Tarifi

Sinop katlama nasıl yapılır? Sinop yöresi hamur işlerinden biri olan katlama özellikle hafta sonları yapılan uzun keyif kahvaltıları için harika bir lezzet. Ayrıca çok da basit bir tarif. Gerçek Sinop katlama tarifi sadece üç malzemeden oluşur. Zaman içerisinde içine peynir, patates, yeşillik ya da kıyma gibi farklı malzemeler koyulsa da orijinal hali sade olanıdır ama çok klasikçi olmaya da lüzum yok dileyen en azından yörenin damak tadına sadık kalarak bazı yeşillikleri eklemekte özgürdür. Bir diğer alternatif de haşhaşlı Sinop katlaması olabilir. Önemli olan kahvaltınızdan keyif almanızdır. Afiyet olsun.
Malzemeler:
  • Un 
  • Tuz 
  • Sıvı yağ 


Hazırlanışı:
Un, tuz ve su ile yumuşak bir hamur hazırlanır, bezelere ayrılıp dinlendirilir. Bezeleri yufka şeklinde açıp üzerine sıvı yağ sürülür. Bohça şeklinde katlanır, katlama esnasında da her kata sıvı yağ sürülür, 5 – 10 dakika dinlendirilir. Çok ince olmayacak şekilde tekrar açılır ve sac üzerinde her iki tarafı pişirilir. Pişirme sırasında her iki yüzüne de sıvı yağ sürülür. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Sinop Katlama nasıl yapılır