Bilecik Piruhi Yemeği Tarifi

Bilecik piruhi yemeği nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 250 gram yoğurt 
* 150 gram tereyağı
* 5 diş sarımsak
 Harcı için: 

* 300 gram kuzu kıyma
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 3 adet soğan
Hamur için: 
* 2 adet yumurta 
* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı soda
* 1 tatlı kaşığı tuz 

Yapılışı: 
İlk olarak tereyağı eritilir, ince doğranmış soğan içine atılıp kavrulur ve ardından kıymada katılarak kavrulmaya devam edilir. Yumurta bir kabın içine alınıp çırpılır, soda da eklenip çırpılmaya devam edilir. Tuz ve un konup yumuşak bir hamur yapılır. 4 bezeye ayrılıp her bir beze yufka inceliğinde açılarak 4 cm lik kareler şeklinde kesilir.Hazırlanan iç harçtan alınıp ortalarına koyulup muska biçimin de kapatılır. Tepsiye dizilir.Tencerede tuzlu su kaynatılır. Piruhiler yaklaşık 10 dakika haşlanır ve sahana yerleştirilir. Tereyağı kızdırılır. Yoğurda dövülmüş sarımsak konup çırpılır. Piruhilerin üzerine dökülür. Ardından kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar