Bilecik Yöresel Parmak Köfte Tarifi

Malzemeler:
1 buçuk su bardağı ince bulgur
Bilecik Parmak Köfte
Yarım bağ maydanoz
1 su bardağına yakın irmik
2 diş sarımsak 
1 adet soğan
1 buçuk su bardağı su
1/2 çorba kaşığı salça
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
Çeyrek çorba kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Yapılışı: Öncelikle bulgur ve irmiği bir kapta güzelce karıştırın. Daha sonra üzerine suyun 1 bardağını ekleyip 15 dakika kadar şişmeye bırakın. Yumurtayı, unu, salçayı, tuzu, biberi ve kimyonu da katarak 10 dakika yoğurup köfte harcını hazırlayın. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi suyla ıslatıp harcı avucunuzun içinde yuvarlayarak top haline getirin. Ortasına bastırarak çukurlaştırın. Harç bitinceye kadar bu işlemi sürdürün. Bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın. Hazırladığınız köfteleri içine atıp 15 dakika haşlayın. Bir süzgece çıkarıp, iyice süzülmeye bırakın. Soğanı, sarımsağı, taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyın. Yağı tavada kızdırın. Soğanı ve sarımsağı içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı, taze soğanı ve maydanozu, kalan suyu ve tuzu katıp karıştırın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısın ve 2-3 dakika pişirerek ateşten alın. Üzerine sosunu gezdirip sıcak olarak servis yapın. Bu köfte hiç sos konmadan üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek de yenilebilir. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar