Yarım bağ maydanoz
1 su bardağına yakın irmik
1 su bardağına yakın irmik
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı su
1/2 çorba kaşığı salça
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
Çeyrek çorba kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
TuzYarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yapılışı: Öncelikle bulgur ve irmiği
bir kapta güzelce karıştırın. Daha sonra üzerine suyun 1 bardağını ekleyip 15 dakika kadar
şişmeye bırakın. Yumurtayı, unu, salçayı, tuzu, biberi ve kimyonu da
katarak 10 dakika yoğurup köfte harcını hazırlayın. Köfte harcından
fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi suyla ıslatıp harcı avucunuzun
içinde yuvarlayarak top haline getirin. Ortasına bastırarak çukurlaştırın.
Harç bitinceye kadar bu işlemi sürdürün. Bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın.
Hazırladığınız köfteleri içine atıp 15 dakika haşlayın. Bir süzgece çıkarıp,
iyice süzülmeye bırakın. Soğanı, sarımsağı, taze soğanı ve maydanozu ince ince
kıyın. Yağı tavada kızdırın. Soğanı ve sarımsağı içinde
pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı, taze soğanı ve maydanozu, kalan suyu ve
tuzu katıp karıştırın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısın ve 2-3 dakika pişirerek
ateşten alın. Üzerine sosunu gezdirip sıcak olarak servis yapın. Bu köfte hiç
sos konmadan üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek de yenilebilir.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar