Bilecik Büzme Tarlısı |
1,5 kg. un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
1 kg. ceviz içi
1 su bardağı susam
50 gram hindistancevizi
400 gram nişasta
6 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
1 kg. ceviz içi
1 su bardağı susam
50 gram hindistancevizi
400 gram nişasta
6 su bardağı tozşeker
Yapılışı: Öncelikle hamur elde etmek
için, yukarıda belirtilen miktarlardaki yumurta, süt, sıvıyağ, sirke, tozşeker ve un
karıştırılır ve hamur iyice yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde parçalara
ayrılarak oklava ile yufka gibi açılır. Hamura kıvamını verebilmek için
yeterli miktarda nişasta ekilir ve açılan yufkalara çekilmiş ceviz içi
serpilir. Yufkalar tekrar oklavaya özenle sarılır. Sarılma işleminden sonra
hamurlar oklavada iken büzdürülür ve oklava içinden çıkarılır.
Büzülmüş parçalar isteğe göre kesilerek yağlı tepsiye dizilir.
Üzerine 250 gr. tereyağı eritilerek dökülür. Norman sıcaklıkta kızdırılan
fırına sürülerek, pembeleşinceye kadar pişirilerek kızarması sağlanır. Pişirme işlemi bittikten sonra soğuması
beklenirken, üzerine dökmen için 6 su bardağı tozşeker 5 su bardağı
su ile ravak şeklini alıncaya kadar kaynatılır. Ravak 15 dakika kadar
bekletildikten sonra tepsinin üzerine dökülerek soğumaya bırakılır. Diğer
taraftan 1 su bardağı susam ezilerek ateşte kavrulur ve tepsinin
üzerine yayılır. En son olarak 50 gram hindistan cevizi ile üzerine süsleme
yapılır. Afiyet olsun
0 Yorumlar