Bursa Muradiye Çorbası |
250 gr tavuk kuşbaşı
1 adet kabak
6 su bardağı su
1 adet havuç1 adet kabak
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı arpa şehriye
Terbiye için malzemeler:
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
Yapılışı: Öncelikle tavuk eti biraz daha küçük doğranır. Tereyağı tencereye konur, eriyince tavuk eti atılır ve bir kaç dakika kavrulur. Sonra tavla zarı şeklinde doğranmış havuç ve bir kaç dakika sonra kabak eklenir. Yumuşamaya başlayınca sıcak su ve şehriye eklenir, tuz katılır. Bu arada yoğurt ve un iyice çırpılır. Kaynayan çorbadan bir kaç kaşık eklenir ve kaynayan çorbaya eklenir. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ateşten alınır. Afiyet olsun.
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı arpa şehriye
Terbiye için malzemeler:
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
Yapılışı: Öncelikle tavuk eti biraz daha küçük doğranır. Tereyağı tencereye konur, eriyince tavuk eti atılır ve bir kaç dakika kavrulur. Sonra tavla zarı şeklinde doğranmış havuç ve bir kaç dakika sonra kabak eklenir. Yumuşamaya başlayınca sıcak su ve şehriye eklenir, tuz katılır. Bu arada yoğurt ve un iyice çırpılır. Kaynayan çorbadan bir kaç kaşık eklenir ve kaynayan çorbaya eklenir. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ateşten alınır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar