1 su bardagi Rende Peyniri
1 tatli kasigi Tereyağıi
1 adet soğan
2 adet dolmalik kirmizi biber
1 kg. patates
1 çorba kasigi sirke
1 demet maydanoz
1 çorba kasigi sirke
1/2 limonun suyu
Lalezar Yapılışı: Patatesleri haslayin ve kabuklarini soyun.
Püre haline getirin. Küçük küçük dogradiginiz soğani çig olarak patates
püresine ekleyin. Kasar rendesi, tereyağı, sirke, tuz, karabiber, limon suyu
ilave edip iyice karistirin. Hazirladiginiz karisimdan ceviz büyüklügünde
parçalar koparip elinizde yuvarlayin. Üzerlerini bastirarak çukurlastirin. Maydanozu
ince ince kiyin ve hazirladiginiz patates toplarini maydanoza bulayin. Tohum ve
sap kisimlarini temizlediginiz kirmizi biberleri küçük kareler seklinde kesin
ve patates toplarinin çukurlarina doldurun. Lalezarlar servise hazir. Afiyet
olsun
0 Yorumlar