Meşhur Bursa Lalezar Tarifi

Lalezar nasıl yapılır?
Malzemeler:
1 su bardagi Rende Peyniri
1 tatli kasigi Tereyağıi
1 adet soğan
2 adet dolmalik kirmizi biber
1 kg. patates
1 çorba kasigi sirke
1 demet maydanoz
1 çorba kasigi sirke
1/2 limonun suyu
Lalezar Yapılışı: Patatesleri haslayin ve kabuklarini soyun. Püre haline getirin. Küçük küçük dogradiginiz soğani çig olarak patates püresine ekleyin. Kasar rendesi, tereyağı, sirke, tuz, karabiber, limon suyu ilave edip iyice karistirin. Hazirladiginiz karisimdan ceviz büyüklügünde parçalar koparip elinizde yuvarlayin. Üzerlerini bastirarak çukurlastirin. Maydanozu ince ince kiyin ve hazirladiginiz patates toplarini maydanoza bulayin. Tohum ve sap kisimlarini temizlediginiz kirmizi biberleri küçük kareler seklinde kesin ve patates toplarinin çukurlarina doldurun. Lalezarlar servise hazir. Afiyet olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar