Bursa Ciğer Kebabı |
500 gram kuzu ciğeri
100 gram ciğer yağı veya Gömlek yağı
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Tuz
Yapılışı: Öncelikle
ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. Gömlek yağıda aynı büyüklükte
parçalara bölünür. Kuşbaşı büyüklüğündeki ciğerler ve yağlar; Her şişe 2 parça
ciğer, 1 parça yağ, 3 parça ciğer olacak şekilde dizilir. Şişlere geçirilmiş
ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde ciğerleri yakmadan çevire çevire pişirilir.
Pişerken üzerine hafiften tuz, biber, kimyon atılır. Pişen ciğerler tabağa
alınır, üzerine bir miktar karabiber atılır. Afiyet olsun.
Tuz
0 Yorumlar