Bursa Yöresel Ciğer Kebabı Tarifi

500 gram kuzu ciğeri
100 gram ciğer yağı veya Gömlek yağı
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Tuz
Yapılışı: Öncelikle ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. Gömlek yağıda aynı büyüklükte parçalara bölünür. Kuşbaşı büyüklüğündeki ciğerler ve yağlar; Her şişe 2 parça ciğer, 1 parça yağ, 3 parça ciğer olacak şekilde dizilir. Şişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde ciğerleri yakmadan çevire çevire pişirilir. Pişerken üzerine hafiften tuz, biber, kimyon atılır. Pişen ciğerler tabağa alınır, üzerine bir miktar karabiber atılır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar