Bursa Yöresel İncir Dolması Tarifi

12 adet incir 
120 gram ceviz
4 adet karanfil
Şerbeti için malzemeler:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1/2 limon
Yapılışı: İlk olarak incirleri suda ıslatıp, 3 saat kadar bekletin. İncirler yumuşadığında bıçakyardımıyla uç kısımlarını kesin. Ortalarını bıçakla kesip, parmağınız yardımıylaiçlerini açın. Cevizleri robotta çekin veya havanda dövün. İncirlerin ortalarına dövülmüş cevizleri bastırarak doldurun. Hazırladığınız incir dolmalarını yüksekkenarlı bir fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için su,şeker ve ikiye bölünmüş yarım limonu kısa bir süre birlikte kaynatın. Şerbeti, tepsideki incir dolmalarının üzerine dökün. Karanfilleri de tepsiye aldıktan sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuttuktan sonra cevizle süsleyiniz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar