Maraş Çorbası Tarifi

Maraş çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 1 çay bardağı kırmızı mercimek
* 1 çay bardağı bulgur
* 2 yaprak pazı veya ıspanak 
* 1 çay bardağı haşlanmış buğday
* 1 su bardağı haşlanmış nohut 
* 4 su bardağı et suyu
* 100 gr. tereyağı
* 1/2 demet maydanoz
* Tuz
* Nane
* Pul biber
Yapılışı: Öncelikle tencereye 1su bardağı nohutu, buğdayı ve et suyunu koyunuz ve kaynatınız. Kaynadığında ardından mercimeği ve bulguru ilave edip, kısık ateşte 30 dakika  kadar pişirin. İnce kıyılmış ıspanak ve maydanozu ilave edin. 5 dakika sonra ateşten alın ve limon suyunu koyun. 1 tavada tereyağını kızdırıp, içine biber ve naneyi ilave edin. Yağı çorbanın üzerine gezdirdikten sonra servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar