Yalova Meşhur Yaprak Pidesi Tarifi

Yalova yaprak pidesi nasıl yapılır?
Malzemeler; 
* Mısır Unu 2 su bardağı
* Asma Yaprağı 20 adet
* Yoğurt 1 su bardağı
* Soğan 1 bağ
* Su 1 su bardağı
* Nane ½ bağ tuz
* Ayçiçeği yağı 1 çorba kaşığı
Yapılışı: 

İlk olarak yoğurdu su ve tuz ile çırparak karıştırıp ayranı hazır edin. Yaprakları temizleyip süzdürün. Naneyi ince ince doğrayın. Taze soğanları ayıklayıp ince ince doğrayın. Ayrana mısır ununu, tuzu, naneyi ve soğanı katıp karıştırarak bir harç hazırlayın. Bir tavanın dibini ayçiçeği yağı ile yağlayın. Üzerine tek sıra halinde yaprak dizin. Hazırladığınız harcı 2 cm. kalınlığı olacak biçimde altı iyice kızarıncaya dek pişirin. Tavanın ağzına biraz daha geniş bir tabak kapatıp yaprak pidesini ters çevirin. Tavaya kaydırıp öbür tarafını  da kızartın. Ateşten alıp dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar