Malzemeler:
* 1,5 su bardağı baldo pirinç
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 tutam maydanoz
* 1 adet havuç
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı ceviz
* Yeterince sıcak su
* Yeterince sıcak su
* 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
İlk olarak pirinçler derin bir kap içine alınır bir tutam tuz ve üzerini örtecek kadar ılık su konulup 20-25 dakika kadar beklemeye alınır. Bekletilen pirinçler yıkanıp suyu süzülür. Tereyağı tencereye alınır ve pirinçler ilave edilip kavrulmaya başlanır. Havuç rendelenip,pirince eklenip karıştırılır. Haşlanmış nohut, tuz ve yeteri kadar da su ilave ederek pilav pişmeye alınır. Piştikten sonra, 5 dakika kadar dinlendirip,iri çekilmiş ceviz ve ince doğranmış, maydanoz veya dereotu koyulup servi edilebilir. Afiyet olsun.
Yapılışı:
İlk olarak pirinçler derin bir kap içine alınır bir tutam tuz ve üzerini örtecek kadar ılık su konulup 20-25 dakika kadar beklemeye alınır. Bekletilen pirinçler yıkanıp suyu süzülür. Tereyağı tencereye alınır ve pirinçler ilave edilip kavrulmaya başlanır. Havuç rendelenip,pirince eklenip karıştırılır. Haşlanmış nohut, tuz ve yeteri kadar da su ilave ederek pilav pişmeye alınır. Piştikten sonra, 5 dakika kadar dinlendirip,iri çekilmiş ceviz ve ince doğranmış, maydanoz veya dereotu koyulup servi edilebilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar