Kategori:Sebze Yemekleri Uşak alacatene yemeği nasıl yapılır? Malzemeler: * 2 su bardağı yeşil mercimek * 2 su bardağı pilavlık bulgur * 1 adet kuru soğan * 4-5 adet kurtulmuş biber * 1 çay bardağı ayçiçek yağı * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 dolu çorba kaşığı salça * Tuz * Su Yapılışı: Mercimek akşamdan ıslatılır. Soğan yarım daire şeklinde doğranır, ayçiçek yağında kavrulmaya başlanır. Üzerine salça ve tereyağı koyulur, biraz kavrulur. Yıkanmış bulgur, ıslatılmış, suyu süzülmüş mercimek ilave edilir. Tuz atılır. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su konur. En üste kuru biberler konur. Kapağı kapatılı 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar