Burdur nokul nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 kase sıvı yağ
* 1 kase sıvı yağ
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket yaş maya
* 1 su bardağı ılık su
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı silme tuz
* 1 çay bardağı şeker
* 1 su bardağı ılık su
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı silme tuz
* 1 çay bardağı şeker
* 1 su bardağı kuru sarı üzüm
* Alabildiğince un
Yapılışı: İlk olarak ılık su ile mayayı eritelim daha sonra unun ortasını açıp mayalı suyu, sütü, yarım çay bardağı yağı, 1 çay bardağı şekeri, 1 yumurtayı, 1 yumurta akını ve tuzu ilave ederek kulak memesinden biraz sert bir kıvama gelene kadar yoğuralım. Hamurun üzerine bol bol un sepip bir bez örttükten sonra mayasının gelmesi için üzerini sofra beziyle örtelim. Bir taraftan da derin bir kaba ceviz, üzüm ve şeker koyup harmanlayalım.Hamurun mayası geldikten sonra hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım. Her bir bezeyi oklavayla yufka büyüklüğünde fakat daha kalın açalım. Kasedeki sıvı yağ ile yufkanın üzerini bolca yağlayalım. Harmanlanmış iç malzemeyi, yağlanmış yufkanın üzerine bolca serpeleyelim. Yufkanın bir kenarından sarmaya başlayarak rulo yapalım. Ruloyu bıçakla 4-5 cm. uzunluğunda keselim. Yağlanmış tepsiye aralıksız olarak yanyana sıralayalım. Diğer bezelerlede aynı işlemleri yaptıktan sonra tepsideki nokulların üzerine yumurta sarısından sürerek kızgın fırına verelim. Fırının ısısına göre 35-40 dakika sonra nokulları fırından cıkarıp sıcağıyla sofra bezine koyup sararsanız daha güzel ve yumuşak olacaktır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar