Kategori:Çorbalar Milas yoğurtlu pancar çorbası nasıl yapılır? Malzemeler: * 250 gram salatalık * 350 gram haşlanmış pancar * 100 gram bayır turpu * Yarım demet dereotu * 3/4 lt ayran * 50 ml krema * 50 ml yoğurt * 1 tutam şeker * Tuz * 1 yemek kaşığı margarin * 1 çay kaşığı pul biber Yapılışı:Salatalıkları yıkadıktan sonra soyup uzunlamasına ikiye bölün, Çay kaşığı ile çekirdeklerini çıkartın. Haşlanmış pancar, salatalık ve bayır turbunu soyup küçük küp şeklinde doğrayın. Dereotunu ince ince doğrayın. Ayran, krema ve yoğurdu bir kasede çırpın. Küp doğranmış sebzeleri ilave edip karıştırın. Çorbaya tuz ve bir tutam şeker atın. 1 saat buzdolabında beklemeye alın. Üstüne dereotu serpip karıştırın ve margarinde pul biberi kavurup süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
0 Yorumlar