Tokat Meşhur Cevizli Bat Tarifi

Tokat cevizli bat nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 1.5 su bardağı yeşil mercimek
1/2 çay bardağı ince bulgur
* 1.5 su bardağı ceviz içi
* 2 a
det sivri biber
* 1 adet domates
* 2 yemek kaşığı salça
* Yarım demet taze soğan

* Yarım demet nane
* Yarım demet maydanoz
* Yarım yemek kaşığı pul biber

* Yarım demet dereotu
* Yarım demet reyhan otu

* Birkaç haşlanmış asma yaprağı

* 2 yemek kaşığı margarin
* Tuz

Yapılışı:
Öncelikle mercimeği yıkayıp süzün. Tencereye alıp 2.5 su bardağı su ekleyin. Bir taşım kaynatın ve köpüğünü alın. Kısık ateşte mercimekleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bulguru ekleyin karıştırın. Tencereyi ocaktan indirip kapağını kapatın. Soğuyana kadar bekletin. Ceviz içini robota alıp iri iri çekin. Biberleri temizleyin. Biberleri, taze soğan ve otları bir kabın içine doğrayın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Soğuyan mercimeğin içine  margarin, salça, tuz, pul biber, soğan, domates ve otlu karışımı biraz kavurun tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Üzerine ceviz içini serpip haşlanmış asma yaprağı ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.