Malzemeler:
* Yarım kg. Ispanak
* 1 tane Yaş maya
* 1 tane Yumurta
* 1 tutam Tuz
* 2 tane Soğan
* 1 litre ılık su
* 1 tutam Tuz
* 2 tane Soğan
* 1 litre ılık su
* 1 yemek kaşığı margarin
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı Tuz
* Aldığı kadar Un
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Öncelikle yaş maya, 1 tutam tuz, 1 litre ılık su ve un yoğurulur. Mayası gelene kadar bekletilir. Haşlanmış Ispanak, soğan, yumurta, tuz,pul biber, karabiber, margarin kavrulur. Mayası gelen hamur bezelere ayrılır. Bir beze oklava ile açılır. Yarısına 2 yemek kaşığı ıspanak harcından sürülür. Diğer yarısı ise üzerine kapatılır. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökülür ardından da üzerine yapılan ekmek koyulur. 5 dakika çevrilerek kızartılır. Diğer bezeler için de aynı işlem uygulanır. Afiyet olsun.
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı Tuz
* Aldığı kadar Un
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Öncelikle yaş maya, 1 tutam tuz, 1 litre ılık su ve un yoğurulur. Mayası gelene kadar bekletilir. Haşlanmış Ispanak, soğan, yumurta, tuz,pul biber, karabiber, margarin kavrulur. Mayası gelen hamur bezelere ayrılır. Bir beze oklava ile açılır. Yarısına 2 yemek kaşığı ıspanak harcından sürülür. Diğer yarısı ise üzerine kapatılır. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökülür ardından da üzerine yapılan ekmek koyulur. 5 dakika çevrilerek kızartılır. Diğer bezeler için de aynı işlem uygulanır. Afiyet olsun.