Şanlıurfa Deve Kıymalı Loğaz Tarifi

Şanlıurfa deve kıymalı loğaz nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 100 gram loğaz
* 200 gram yağsız deve kıyma
* 500 gram pancar
* 1 adet soğan
* 1 Yemek kaşığı margarin
* 1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:
İlk olarak pancarları yıkayıp bir tencerede 3-4 dakika kadar haşlayın. Haşladığınız pancarları bir süzgeçten geçirin. Suyu süzüldükten sonra doğramaya başlayın. ardından kıymayı margarinle birlikte biraz kavurun. Kavrulmuş etin içine  doğramış olduğunuz soğanları koyup biraz daha kavurun ve salçasını da ekleyip karıştırın. Bir gün önceden ıslatılmış olan loğazları süzerek kavrulan karışımın içine katın. Üzerine 3 su bardağı su ilave edin ve loğazlar pişene kadar kaynatın. Loğazlar piştikten sonra doğranmış pancarı içine katın. İyice kaynadıktan sonra yemeği ocaktan alın. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar