Adıyaman Meşhur Aş Çorbası Tarifi

Adıyaman aş çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler:
*150 gram kıyma 
*1 su bardağı kırmızı mercimek 
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*2 adet soğan
*1 çorba kaşığı domates salçası
*4 su bardağı su
*Karabiber
*Kuru nane

*Tuz 
Malzemeler: 
Mercimeği tencereye koyup üzerini çok az geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana ve suyunu çekene kadar haşlayın. Soğanların kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Yağı tencere de kızdırın. Üzerine soğanları ekleyip pembeleşene dek kavurun. Salçayı ve kıymayı üzerine ekleyip kavurma işlemine devam edin. Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Çorba bir taşım kaynadıktan sonra haşlanmış mercimeği ekleyin. Ara ara karıştırarak orta dereceli ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan almadan baharatını ve tuzunu ekleyin. Çorbamız hazır afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar