Samsun Özel Kıymalı Pidesi Tarifi

Malzemeler:
* 1 Kg. Un 
* 1 Adet Yumurtanın Sarısı 
* 7 Sap Maydanoz 
* 2 Çorba Kaşığı 

* 2 Su Bardağı Su
* 1 Tatlı Kaşığı Tuz
* 3 Tatlı Kaşığı Şeker 

* 1 Adet Misket Büyüklüğünde Yaş Maya
* 500 gram Yoğurt
* 6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 

* 1 Tatlı Kaşığı Kekik 
* 1 Çorba Kaşığı Kırmızı Pul Biber 

İçi için:
* 350 gram Yağsız Dana Kıyması 

* 4 Adet Soğan  
* Tereyağı  
* 2 Çay Kaşığı Karabiber
* 2 Çay Kaşığı Tuz 
Yapılışı:
Öncelikle bir kaba unu boşaltalım. Ortasını havuz gibi açıp, çine suyu ve
yaş mayayı koyup yaş mayanın çözülmesini bekleyelim. Ardından tuzu, şekeri ve yumurta
sarısını da katarak yoğurmaya başlayalım. İki saat kadar bekletelim. (Bir gece dinlendirilirse hamur daha kıvamlı olacaktır). Daha sonra hamuru 6 eşit parçaya bölüp, yuvarlayalım. Her parçayı elimizde bastırarak açalım ve 70 cm uzunluğunda, 10 cm eninde olacak biçimde şekillendirelim. Bu sırada kıymalı içimizi hazırlayalım. Önce kuru soğanları robotta çekelim.
Tereyağını eritelim ve kıymayı kavuralım. Pişmesine yakın soğanı katalım, 15 dakika kadar pişirelim. Tuzunu ve karabiberi katalım. Soğumaya bırakalım. Bu içi pide hamurlarının içine yerleştirelim. Pidelerin kısa kenarlarını birleştirelim ve bu şekilde tepsiye alalım. 250-300 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirelim. Pideleri ince ince kesip bir servis tabağına alalım. Yoğurtlu sos için yoğurdu iyice çırpalım. Zeytinyağını kırmızı pul biberle ısıtalım. Pidelerin üzerine önce yoğurdu, ardından pul biberli zeytinyağını dökelim. Üzerini kekik ve kıyılmış maydanozla süsleyelim. Afiyet olsun.