Malzemeler:
* 1,5 kilo pancar* 1 kahve kaşığı kinzi
* 1/2 kilo fasulye
* 1 baş sarımsak
* 200 gram mısır unu
* 1 baş sarımsak
* 200 gram mısır unu
* Biber
* Ceviz
* Tuz
Yapılışı:
Öncelikle pancarlar temizlenip yıkanır ve kırarak parçalanır. Su kaynatılır. Pancarlar kaynayan suyun içine atılır. Yarı pişince suyu değiştirilir. Başka bir kaynar su ilave edilir. Ardından haşlanmış fasulye pancarın üzerine katılır. Ceviz, kinzi, sarımsak, tuz, biber havanda dövülerek tekrar pancara katılır. Piştikten sonra yemek ocaktan alınır. İçine mısır unu katılarak dövme tahtası ile iyice dövülür. Tekrar ateşte konup bir süre daha kaynatılır. İşlem bittikten sonra servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.
* Ceviz
* Tuz
Yapılışı:
Öncelikle pancarlar temizlenip yıkanır ve kırarak parçalanır. Su kaynatılır. Pancarlar kaynayan suyun içine atılır. Yarı pişince suyu değiştirilir. Başka bir kaynar su ilave edilir. Ardından haşlanmış fasulye pancarın üzerine katılır. Ceviz, kinzi, sarımsak, tuz, biber havanda dövülerek tekrar pancara katılır. Piştikten sonra yemek ocaktan alınır. İçine mısır unu katılarak dövme tahtası ile iyice dövülür. Tekrar ateşte konup bir süre daha kaynatılır. İşlem bittikten sonra servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.