Meşhur Yoğurtlu Acılı Adana Tarifi

Yoğurtlu acılı adana nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 600 gram yağlı kıyma 
* 20 gram kuyruk yağı
* 1 adet soğan
* 2 küçük acı biber 

* 6 dal maydanoz
* 4 diş sarımsak
* Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
* 1 domates
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 3 diş sarımsak
* İsteğe göre közlenmiş patlıcan
Yapılışı: 

Kıymayı derin bir kabın içinde iyice yoğurun. İçine baharatları ezilmiş sarımsakları ve bir soğanın rendelenip çıkartılmış suyunu içine ekleyip yoğurmaya devam edin. Kuyruk yağını ve doğranmış acı biberi de içine ekleyip 15 dakika kadar iyice yoğurun. Bu kıymayı kalın demir şişlere geçirip şekillendirin. Mangalda ya da ızgarada pişirin. Veya elde şekil verip yapışmaz tavada uzun köfte gibi pişirin. Yoğurtlu sarımsak hazırlayıp tabağın dibine döşeyin üzerine köfteleri dizip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar