Malzemeler:
*250 gram dana kıyma
*1 adet yumurta
*20 gram un
*Nar ekşisi 1 çay kaşığı
*Karabiber
*1 adet soğan
*100 gram nohut
*15 gram salça
* 30 gram tereyağı
*150 gram süzme yoğurt
*Karabiber
*1 adet soğan
*100 gram nohut
*15 gram salça
* 30 gram tereyağı
*150 gram süzme yoğurt
*500 gram kemik suyu
*Tuz
Yapılışı:
İlk olarak un, yumurta, kıyma, tuz ve karabiber yoğurulur. Ardından nohut şeklinde yuvarlayıp tavada kızartılır. Tencereye bir miktar tereyağı konulur domates salçası kavrulur. Kemik suyu ilave edilir ve kaynaması beklenir. Önceden haşlanmış olan nohutlar ve kızarmış sıkmalar ilave edilerek kaynatılır. Tuz ve biberle tatlandırılan yemek yeteri kadar kaynayıp pişirildikten sonra servis yapılır. Üzerine süzme yoğurt, eritilmiş biberli tereyağı ve nar ekşisi dökülür. Afiyet olsun.
İlk olarak un, yumurta, kıyma, tuz ve karabiber yoğurulur. Ardından nohut şeklinde yuvarlayıp tavada kızartılır. Tencereye bir miktar tereyağı konulur domates salçası kavrulur. Kemik suyu ilave edilir ve kaynaması beklenir. Önceden haşlanmış olan nohutlar ve kızarmış sıkmalar ilave edilerek kaynatılır. Tuz ve biberle tatlandırılan yemek yeteri kadar kaynayıp pişirildikten sonra servis yapılır. Üzerine süzme yoğurt, eritilmiş biberli tereyağı ve nar ekşisi dökülür. Afiyet olsun.
0 Yorumlar