Afyon'dan Meşhur Etli Zürbiye Yemeği Tarifi

Afyon etli zürbiye asıl yapılır?
Malzemeler:
*4 yemek kaşıgı margarin
*2 kg dana eti
*1 kg arpacık sogan
*1 yemek kaşıgı biber salçası
*2 yemek kaşıgı domates salçası 

Yapılışı: 
İlk olarak dana eti bol su ile yıkanıp süzülür. Ardından düdüklü tencereye koyulup üzerini geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz konularak buharı çıktıktan sonra kısık ocak ateşine alınıp 30 dakika daha pişirilir. 1 kg arpacık soğan temizlenip yıkanır. Üzerini geçmeyecek kadar su ile orta ocak ateşte kaynatilir. Soğanların yumuşaması gerekir. Teflon tavaya 4 yemek kaşığı margarin konularak eritilir. Eriyen yağın içerisine 1 yemek kaşığı biber salçası ile 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek karıştırılmaya başlanır. İyice karışan salça sosu ocaktan alınır. Dana etleri de ocaktan alınıp suyu süzülerek ayrı bir tencereye koyulur. Haşlanan arpacık soğanlar etlere eklenerek üzerine hazırlanan salçalı sos eklenir. 1 çay kaşığı kadar da karabiber ve et suyunun yarısını da ekleyerek orta ocak ateşte pişmeye devam edilir. Yemek yaklaşık bir saatte tamamlanır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar