Malzemeler:
*1 kg kuşbaşı dana eti (güveçlik)
*2/3 adet patates
*6 adet İri boy domates
*6 adet İri boy domates
*6 adet çarliston biberi
*2 adet kuru soğan
*6 diş sarımsak
*2 çay kaşığı karabiber
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
*2 çay kaşığı tuz
*2 adet kuru soğan
*6 diş sarımsak
*2 çay kaşığı karabiber
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
*2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Öncelikle soğanları piyazlık, domates, biber ve sarımsakları iri iri doğrayalım. Patatesleri 2 veya 3 parçaya bölelim. Toprak güvece sırayla önce kuşbaşı eti, ardından soğanları, sarımsakları, biberleri, patatesleri ve domatesleri koyalım. Tuz, karabiber ve zeytinyağını da koyduktan sonra güvecin kapağını kapatalım. 160 derecelik fırında 1 saat 15 dakika pişirdikten sonra servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.
Öncelikle soğanları piyazlık, domates, biber ve sarımsakları iri iri doğrayalım. Patatesleri 2 veya 3 parçaya bölelim. Toprak güvece sırayla önce kuşbaşı eti, ardından soğanları, sarımsakları, biberleri, patatesleri ve domatesleri koyalım. Tuz, karabiber ve zeytinyağını da koyduktan sonra güvecin kapağını kapatalım. 160 derecelik fırında 1 saat 15 dakika pişirdikten sonra servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar