Denizli'den Buldan Kapaması Tarifi

Denizli buldan kapaması nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 1 kg dana kuşbaşı 
* 2 su bardağı pirinç 
* 3 adet patates
* Yarım kg arpacık soğan
* 1 çorba kaşığı salça 
* 3 su bardağı su
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: İlk olarak kuşbaşı haşlanır. Patatesler yıkanıp soyulduktan sonra, iri iri doğranır. Üzerine suyu süzülmüş, haşlanmış et, salça, zeytinyağı, karabiber, soğan, tuz eklenir ve harmanlanır. Karışım bir kaba konur. Yuvarlak bir tepsinin ortasına ters çevrilir. Tepsinin içine su konur. 30-40 dakika kadar pişirilir. Sonra suyuna yıkanmış pirinç koyulur, 10-15 dakika kadar pişirilir. Ortadaki kap alınarak etli karışımın ortada kalması sağlanır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar