Malzemesi;
Hamur İçin:
* Un
* Tuz
* Su
Çorba için;
* 100 gram Kıyma
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* Rendelenmiş soğan
* 1 çay kaşığı biber salçası
* Kuru nane
* Tuz
* Karabiber
Hazırlanışı: Öncelikle hamuru için un, tuz ve su yoğrulur. Açılıp birer santimlik kareler halinde kesilip bekletilir. Öbür tarafta tencereye yağ konur soğan ve kıyma ile kavrulur. Salçası eklenir. Bir iki defa çevirdikten sonra sıcak suya koyulur Tuz, karabiber ve nane ilave edilir. Kaynamaya başlayınca hamurlar içine ilave edilir. Çorba kıvamına geldikten sonra ocaktan alınır. Afiyet olsun.
* Kuru nane
* Tuz
* Karabiber
Hazırlanışı: Öncelikle hamuru için un, tuz ve su yoğrulur. Açılıp birer santimlik kareler halinde kesilip bekletilir. Öbür tarafta tencereye yağ konur soğan ve kıyma ile kavrulur. Salçası eklenir. Bir iki defa çevirdikten sonra sıcak suya koyulur Tuz, karabiber ve nane ilave edilir. Kaynamaya başlayınca hamurlar içine ilave edilir. Çorba kıvamına geldikten sonra ocaktan alınır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar