Meşhur Ardahan helvası nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 250 gram margarin
* 2 Bardak toz şeker
* 1 Bardak kıyılmış badem
* 1 Bardak ceviz
* Alabildiğince Hindistan cevizi
* 2 Bardak un
* 2 Bardak su
Yapılışı:
Öncelikle margarini tencerede eritip unu hemen tencereye bırakın. Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru sürekli karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika kavurun. Üzerine fındıkları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Diğer taraftan, toz şeker ve suyu bir kaseye aktarıp iyice karıştırın. Şekerli suyu helvanın üzerine ilave edip helvayı karıştırarak 5 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. (şekerli suyu ilave ederken kasenin dibinde şeker kalmamasına dikkat edin) Helvayı birkaç dakika dinlendirin. Dinlenmiş helvadan kaşıkla parçala alıp şekil vererek servis tabağına yerleştirin. Üzerini bademle süsleyerek servise sunun. Helvayı bastırarak düz bir servis tabağına yayabilir, iyice soğuduğunda bıçakla dilimleyerek de servise sunabilirsiniz. Fındık yerine badem ya da ceviz de kullanabilirsiniz. Hatta servise sunarken yanına dondurma da koyabilirsiniz. Afiyet olsun.