Mardin Mazıdağı Usulü Havuçlu Pilav Tarifi

Mardin mazıdağı usulü havuçlu pilav nasıl yapılır?
Malzemeler:
*1 kg kemikli koyun eti
*6 su bardağı pirinç 

*4 çorba kaşığı margarin 
*4 adet soğan 
*1/2 kg havuç 
*200 gram kuru üzüm 

*1 çay kaşığı karabiber 
*1 çorba kaşığı tuz
Yapılışı: 

Soğanları kalın kalın rendeleyin,  yağda koyu pembeleşene kadar kavurun. Etleri ilave edip, biraz daha kavurun. Ardından sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip orta ateşte 30-35 dakika kadar pişirin. Havuçları küçük parmak kalınlığında boydan uzun uzun kesip, yağda çevirerek kızartın, süzüp bir köşede bekletin. Üzümleri az yağda hafifçe kavurun, süzüp bir yanda bekletin. Pirinçleri ayıklayıp,  yıkayıp temizleyin, süzüp pişmiş etin suyuna katın. Ezmeden hafif hafif karıştırın, demlenmeye bırakmadan önce bir kenarda beklettiğiniz havuç ve üzümleri kenarlara dizin. Kısık ateşte, yarım saat kadar demlendirin. Servis yapmadan önce üzerini havuç ve üzümlerle süsleyin. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar