Gaziantep tennuri çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler:
*300 gram nohut
*250 gram kırmızı mercimek
*100 gram pirinç
*2 çorba kaşığı un
*150 gram soğan
*Yeterince et suyu veya su
*1 çay kaşığı nane
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*100 gram margarin
*Tuz
Yapılışı:
Öncelikle nohutu 6 saat önceden ıslatıp yıkayın. Tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ekleyerek kapağını kapatın ve haşlayın. Nohut yarı pişme haline geldiğinde, mercimeği ve pirinci ekleyip hafifçe pişirin. Başka bir tencerenin içinde yağı kızdırın, soğanı içine atıp karıştırın. Soğan yumuşayınca kıymayı ilave edin. Kıyma verdiği suyu çektikten sonra unu, naneyi, kırmızı biberi ve et suyunu ekleyip karıştırın. 5 dakika kaynatın. Çorba servise hazır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar