Malatya Şerbetçi Otlu Börek Tarifi

Malatya şerbetçi otlu börek nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 1 bağ şerbetçi otu
* 5 adet hazır yufka

* 250 gram beyaz peynir 
* 1/2 paket margarin
* 1/2 çay bardağı galeta unu  
* 1/2 su bardağı çiçekyağı
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* Tuz 

Yapılışı:
İlk olarak şerbetçi otlarını  yıkayıp süzün, daha sonra ince ince kıyın. Kıyılmış otu bir kaba alarak içine; peyniri, pul biberi ve tuzu ilave edip, iç malzemesini hazır edin. Eritilmiş margarin, çiçek yağı ve yoğurdu karıştırarak sosunu hazırlayın. Yufkaları tek tek tezgahın üzerine alarak; yarısına, hazırlanan sostan fırça ile sürün ve yufkanın kuru tarafını soslu kısma doğru üst üste getirerek D şeklinde katlayın. Önce ikiye, sonra her birini 3 parçaya bölerek 6 adet üçgen halinde kesin. Böylece bir yufkadan 6 börek çıkacaktır. Ayrılan parçaların üzerine tekrar sos sürün ve geniş kısımlarına iç malzemesinden koyarak, kalınca bir sigara böreği sarar gibi sarın. Kalan yufkalara da aynı işlemi yaparak tepsiye dizin, üzerine tekrar sos sürerek galeta unu serpin. 200 derecede ısıtılmış fırının orta rafında, üzeri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.