Malzemeler:
*200 gram Kuzu ciğeri
*2 bardak Et suyu
*400 gram Pirinç
*100 gram margarin
*40 gram Çam fıstığı
*50 gram Soğan
*1/2 tatlı kaşığı Karabiber
*1/2 tatlı kaşığı Yenibahar
*40 gram Kuş üzümü
*1 demet Dereotu
*2 tatlı kaşığı Tuz
*400 gram Pirinç
*100 gram margarin
*40 gram Çam fıstığı
*50 gram Soğan
*1/2 tatlı kaşığı Karabiber
*1/2 tatlı kaşığı Yenibahar
*40 gram Kuş üzümü
*1 demet Dereotu
*2 tatlı kaşığı Tuz
Yapılışı:
İlk olarak pirinci temizleyin. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini bir iki parmak geçecek kadar tuzlu ılık su koyun. 1 çorba kaşığı tuz atın. Pirinci 2 saat boyunca ıslatın. Bu sürenin sonunda süzgece koyup, süzmeye bırakın. Ardından soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü ayıklayın. Bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin ve bekletin. Dereotunu ince bir şekilde kıyın. Kuş üzümleri şişince (15 dakika kadar sürecektir) süzüp, bir kenarda saklayın. Pirinci bolca yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup, üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.
İç pilavın harcını hazırlayın. Bunun için küçük bir tencerede yağın dörtte birini orta ateşte eritin. Yağ kızınca fıstığı ilave edin. Bir kevgirle birkaç defa karıştırarak, birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Sık sık karıştırın. Soğan pembeleşip fıstık sararmaya başlayınca kuzu ciğerini katın. Yaklaşık 5 dk dakika sık sık karıştırarak, pişirin. Et suyu, kalan 2 tatlı kaşığı tuz, biber, yenibahar ve kuş üzümünü koyun. Tenceredeki malzemeyi bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden alın. Orta boy bir tencerede kalan 75 gram yağı, harlı ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, suyu iyice süzülmüş pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Küçük tenceredeki malzemeyi ilave edin.
2-3 dakika kaynasın. Birkaç defa karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısın. Pirinci 18 20 dakika, suyunu iyice çekinceye kaçlar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, iç pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. İç pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin. Afiyet olsun.
İlk olarak pirinci temizleyin. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini bir iki parmak geçecek kadar tuzlu ılık su koyun. 1 çorba kaşığı tuz atın. Pirinci 2 saat boyunca ıslatın. Bu sürenin sonunda süzgece koyup, süzmeye bırakın. Ardından soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü ayıklayın. Bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin ve bekletin. Dereotunu ince bir şekilde kıyın. Kuş üzümleri şişince (15 dakika kadar sürecektir) süzüp, bir kenarda saklayın. Pirinci bolca yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup, üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.
İç pilavın harcını hazırlayın. Bunun için küçük bir tencerede yağın dörtte birini orta ateşte eritin. Yağ kızınca fıstığı ilave edin. Bir kevgirle birkaç defa karıştırarak, birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Sık sık karıştırın. Soğan pembeleşip fıstık sararmaya başlayınca kuzu ciğerini katın. Yaklaşık 5 dk dakika sık sık karıştırarak, pişirin. Et suyu, kalan 2 tatlı kaşığı tuz, biber, yenibahar ve kuş üzümünü koyun. Tenceredeki malzemeyi bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden alın. Orta boy bir tencerede kalan 75 gram yağı, harlı ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, suyu iyice süzülmüş pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Küçük tenceredeki malzemeyi ilave edin.
2-3 dakika kaynasın. Birkaç defa karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısın. Pirinci 18 20 dakika, suyunu iyice çekinceye kaçlar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, iç pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. İç pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin. Afiyet olsun.
0 Yorumlar