Adapazarı Yoğurtlu Islama Köftesi Tarifi

Adapazarı yoğurlu ıslma köftesi nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 500 gram kıyma
* 2 yemek kaşığı irmik

* 125 sıvıyağ
* 1 demet maydanoz

* 1 büyük soğan
* 1 yemek kaşığı un
* 8-10 dilim bayat ekmek
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kimyon ve karabiber
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı margarin
* 1 kase yoğurt
Yapılışı: Öncelikle köfte malzemelerini bir kaba alıp karıştırıp iyice yoğuruyoruz. Pinpon topu büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp iki avucumuzun arasında yassılaştırarak,oval köfteler yapıyoruz. Köfteleri unlayıp yağda kızartıyoruz. Öbür yandan margarini tavada eritip,1 su bardağı suyla sulandırdığımız salçayı ekliyoruz. 5-6 dk pişirip tuz ve karabiber ekledikten sonra ocaktan alıyoruz. Ekmekleri tost makinesinde veya fırında kızartıp servis tabaklarına koyuyoruz. Sıcak salçalı sosu ekmeklerin üzerine gezdiriyoruz. Köfteleri üzerine paylaştırıp,yoğurdu en üstte gezdirip, isteğe göre pul biber ve kuru nane serperek, sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar