Malzemeler:
* 6 hazır yufka
* 2 yumurta
* 200 gram beyaz peynir
* 4 demet ayıklanmış ve ince kıyılmış yeşil soğan
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber
* Karabiber
İç katlara sürmek için:
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
ilk olarak iç malzemelerin içine tuzu da koyarak çırpılır. Bir kâsede peyniri iyice ezip yumurta, yağ, tuz, karabiber ve kıyılmış yeşil soğan karıştırılır. Ardından fırın tepsisi yağlanır. Bir yufka tepsinin kenarlarından taşacak şekilde serilir. Üzerine önceden hazırlanan iç karışım düzgünce dökülür. Bir kat yufka kırıştırılarak üzerine yayılır. Arasına biraz daha karışım dökülür. Sonra orta kata gelince soğanlı iç yayılır. Kalan katların arasına karışım kaşıkla serpişirilir. En üst kata gelince yandan taşan yufkalar üzerine katlanır. Üzerine çırpılmış yumurta veya sıvı yağ sürülür. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. İstege göre sıcak veya ılık servis edilir. Afiyet olsun.
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
ilk olarak iç malzemelerin içine tuzu da koyarak çırpılır. Bir kâsede peyniri iyice ezip yumurta, yağ, tuz, karabiber ve kıyılmış yeşil soğan karıştırılır. Ardından fırın tepsisi yağlanır. Bir yufka tepsinin kenarlarından taşacak şekilde serilir. Üzerine önceden hazırlanan iç karışım düzgünce dökülür. Bir kat yufka kırıştırılarak üzerine yayılır. Arasına biraz daha karışım dökülür. Sonra orta kata gelince soğanlı iç yayılır. Kalan katların arasına karışım kaşıkla serpişirilir. En üst kata gelince yandan taşan yufkalar üzerine katlanır. Üzerine çırpılmış yumurta veya sıvı yağ sürülür. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. İstege göre sıcak veya ılık servis edilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar