Malzemeler:
*250 gram satır kıyması
*1 koyun bağırsağı
*1 su bardağı pirinç
*1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
*1 çorba kaşığı margarin
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı nane ve tuz
Yapılışı:
İlk olarak koyun bağırsağını soğuk suda bir kaç kez yıkayıp süzün. İyice temizledikten sonra bir şiş yardımıyla ters yüz edin. Bir kapta kıymayı, pirinci, salçaları ,karabiber ve tuzu birbirine karıştırın. Avuç içinizle kavradığınız bağırsağın bir ucundan hazırladığınız harcı diğer elinizle gevşek bir şekilde doldurun. Doldurma işlemini bitirince iki ucunu bir araya getirip bir ip yardımıyla sıkıca bağlayın. Tencerede bir litre su kaynatın pirinçleri içine atın şişene kadar haşlayın. Suyunu süzün. Kızdırmış olduğunuz tereyağında salçayı kavurup, iki su bardağı kaynar su, nane ve tuz ekleyerek hazırladığınız sosun içinde ısıtarak servise hazır hale getirin.Afiyet olsun.
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı nane ve tuz
Yapılışı:
İlk olarak koyun bağırsağını soğuk suda bir kaç kez yıkayıp süzün. İyice temizledikten sonra bir şiş yardımıyla ters yüz edin. Bir kapta kıymayı, pirinci, salçaları ,karabiber ve tuzu birbirine karıştırın. Avuç içinizle kavradığınız bağırsağın bir ucundan hazırladığınız harcı diğer elinizle gevşek bir şekilde doldurun. Doldurma işlemini bitirince iki ucunu bir araya getirip bir ip yardımıyla sıkıca bağlayın. Tencerede bir litre su kaynatın pirinçleri içine atın şişene kadar haşlayın. Suyunu süzün. Kızdırmış olduğunuz tereyağında salçayı kavurup, iki su bardağı kaynar su, nane ve tuz ekleyerek hazırladığınız sosun içinde ısıtarak servise hazır hale getirin.Afiyet olsun.
0 Yorumlar