Malzemeler:
* 2 su bardağı bulgur* 100 gram kuru erik
* 4 su bardağı su
* 3 adet kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 yemek kaşığı kuru nane
Yapılışı:
Öncelikle 3 adet kuru soğanı ince ince doğrayın. Bir tencerenin içinde 3 yemek kaşığı yağ eritin. Önceden dilimlediğiniz soğanları tencerenin içine atıp sarı renk alana kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine 2 bardak pilavlık bulguru ilave edin ve soğanlarla beraber yaklaşık 1 dakika daha kavurun. Sonra 100 gram kuru erik, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırın. Tüm malzemeler 5-10 dakika kavrulduktan sonra tencereye 4 bardak ılık su ilave ederek kapağını kapatın. Tenceredeki tüm su çekilince pilav hazır hale gelecektir. Bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Yapılışı:
Öncelikle 3 adet kuru soğanı ince ince doğrayın. Bir tencerenin içinde 3 yemek kaşığı yağ eritin. Önceden dilimlediğiniz soğanları tencerenin içine atıp sarı renk alana kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine 2 bardak pilavlık bulguru ilave edin ve soğanlarla beraber yaklaşık 1 dakika daha kavurun. Sonra 100 gram kuru erik, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırın. Tüm malzemeler 5-10 dakika kavrulduktan sonra tencereye 4 bardak ılık su ilave ederek kapağını kapatın. Tenceredeki tüm su çekilince pilav hazır hale gelecektir. Bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.