Malzemeler:
* 1 bağ gari otu
* 1 kase buğday
* 1 kilo kemikli et
* ½ çay bardağı tereyağı*½ litre sumak suyu
* 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
* 500 gram dana kıyma
* 500 gram böbrek yağı
* 1 adet soğan
* 500 gram kısırlık bulgur
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 kase ekşi nar
* 2 çay kaşığı sumak
* 2 çay kaşığı karabiber
* 3 çay kaşığı toz biber
* 2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
İlk olarak bir kase sumak haşlanır. Bir bağ gari otu eldiven giymek şartı ile ince ince doğranır. Gari otuna tuz, sumak ekşisi, eklenerek yoğurulur. Bir kase buğday yıkanıp süzülür ve gari otuyla karıştırılır. Yemeği pişirebileceğimiz tencereye kemikli etler dizilir, tuz ve sumak ekşisiyle yoğurulan gari otu ve buğday yanına eklenir. Haşlanan sumağın suyu ve tereyağı, tenceredeki malzemelere eklenip pişirilir. Bir soğan rondoda kıyılır ve böbrek yağı ile karıştırılır. Karabiber serpilen soğan ve böbrek yağına bir kase ekşi nar koyulur. Toz biber, sumak, pul biber ve tuz ile köftenin iç harcı yoğurulur. Dış harç için, dana kıyma iki kase kısırlık bulgur ve tuzla karıştırılıp, iyice yoğurulur, kıyma makinesinde de çekilebilir. Böbrek yağı, soğan ve baharatlı harçtan misket köfteler yuvarlak şeklinde yapılır. Bulgur ve kıymadan hazırlanan harçtan köfteler yuvarlanıp içi oyulur. Böbrek yağı ve soğanlı misket köfteler koyulup içli köfte gibi kapatılır. Kaynayan tuzlu suda, hazırlanan köfteler pişirilir. Kalan bulgur ve kıymadan misket köfteler yuvarlanır ve pişirilir. Düdüklü tencerede pişilen gari otu kıymalı bulgurlu misket köftelerle karıştırılır. Ardından sunum tabağına gari otu alınır üzerine de içli köfteler yerleştirilir. Afiyet olsun.
* ½ çay bardağı tereyağı*½ litre sumak suyu
* 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
* 500 gram dana kıyma
* 500 gram böbrek yağı
* 1 adet soğan
* 500 gram kısırlık bulgur
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 kase ekşi nar
* 2 çay kaşığı sumak
* 2 çay kaşığı karabiber
* 3 çay kaşığı toz biber
* 2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
İlk olarak bir kase sumak haşlanır. Bir bağ gari otu eldiven giymek şartı ile ince ince doğranır. Gari otuna tuz, sumak ekşisi, eklenerek yoğurulur. Bir kase buğday yıkanıp süzülür ve gari otuyla karıştırılır. Yemeği pişirebileceğimiz tencereye kemikli etler dizilir, tuz ve sumak ekşisiyle yoğurulan gari otu ve buğday yanına eklenir. Haşlanan sumağın suyu ve tereyağı, tenceredeki malzemelere eklenip pişirilir. Bir soğan rondoda kıyılır ve böbrek yağı ile karıştırılır. Karabiber serpilen soğan ve böbrek yağına bir kase ekşi nar koyulur. Toz biber, sumak, pul biber ve tuz ile köftenin iç harcı yoğurulur. Dış harç için, dana kıyma iki kase kısırlık bulgur ve tuzla karıştırılıp, iyice yoğurulur, kıyma makinesinde de çekilebilir. Böbrek yağı, soğan ve baharatlı harçtan misket köfteler yuvarlak şeklinde yapılır. Bulgur ve kıymadan hazırlanan harçtan köfteler yuvarlanıp içi oyulur. Böbrek yağı ve soğanlı misket köfteler koyulup içli köfte gibi kapatılır. Kaynayan tuzlu suda, hazırlanan köfteler pişirilir. Kalan bulgur ve kıymadan misket köfteler yuvarlanır ve pişirilir. Düdüklü tencerede pişilen gari otu kıymalı bulgurlu misket köftelerle karıştırılır. Ardından sunum tabağına gari otu alınır üzerine de içli köfteler yerleştirilir. Afiyet olsun.