Elazığ Meşhur Dolanger Tatlısı Tarifi

Elazığ dolanger nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1,5 su bardağı su
* 1 yumurta
* Dövülmüş ceviz
* 1 fincan zeytinyağı 
* 50 gram margarin
* 1 çay kaşığı kabartma tozu 
Açmak için nişasta ve un 
* Tuz
Şerbet için:
* 6 su bardağı şeker
* 5 su bardağı su
* 6 damla limon
Yapılışı:
Yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.Her yuvarlak oklava yardımıyla yufkaya dönüştürülür. Yufka ortadan ikiye kesilip üzerine dövülmüş ceviz serpilir. Yufka yuvarlak kenarından oklavaya sarılıp yuvarlanır.Oklava üzerinde el yordamıyla iki taraftan hafif sıkıştırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Her yumak için aynı işlem uygulanır.
Tepsi dolduktan sonra sıvı yağ dökülüp fırında kızartılır.Fırından çıktıktan sonra şerbeti dökülür. Afiyet olsun.