Malzemeler:
* Dilediğiniz miktarda dut
Yapılışı:
Yapılışı:
Öncelikle bilinmesi gerekir ki dutun hasat zamanı Haziran ayıdır. Dut ağacından yerlere dökülen dutlar çürüdüğünden, çöpünden ayırarak kovalara doldurulup temiz çuvallara koyularak ağızları sıkı bir şekilde bağlanıp presleneceği, yani şırasının çıkacağı yere getirilir. Şıralık denen yere yerleştirilir ve ezilerek meyvenin öz suyunun çıkması sağlanır. Elde edilen şıraya yüzde bir oranında pekmez toprağı, alkali, karıştırılır ve şıranın berraklaşması sağlanır. Daha sonra az ateşte istenilen koyuluğa gelene kadar kaynatılır. Derin olmayan tepsilere konarak 3-5 gün güneşlendirilir ve ince tülbentlerde süzülerek kavanozlara koyulur. Pekmeziniz hazır. Afiyet olsun.