Niğde Kuzu Söğürme Tarifi

Malzemeler:
* 1500 gram kuzu eti
* 150 gram margarin
* 10 adet yeşil biber
* 8 adet arpacık soğanı
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: İlk olarak 1500 gram kadar kuzu budundan el ayası büyüklüğünde külbastılar çıkartılır. Bu külbastılara, Niğde yöresinde söğürme denir. Kuzunun kaburga kısmı da kemikli olarak kullanılır. Etler tek tek tuzlanır. Büyükçe bir tepsi margarin ile yağlanır. Önce yıkanmış yeşil biberler dizilir. Üstüne tuzlanmış kemikli etler yerleştirilir.Küçük arpacık soğanları aralara serpiştirilip,kekik ekildikten sonra odun ateşi ile yakılan çarşı fırınlarında pişirilir. Etler tamamıyla suyunu bırakıp çektikten ve biraz kızardıktan sonra servis edilir. Mangal ateşinde de etler çok kurutulmadan her iki tarafı pişirilir. Afiyet olsun.