Malzemeler:
* 500 gram Koyun But
* 500 gram Kıyma (Kaburga, but, kol karışımı) * 20 gram Tuz
Hazırlanışı:
İlk olarak kıymayı, kıyma makinesinde orta kalınlıkta çekip, tuzlayın ve birkaç dakika yoğurun. Buzdolabında 12 saat beklettikten sonra kez daha çekin. Ortalama 25 gram’lık yarım santimetre çapında, 6-7 cm uzunluğunda oval köfteler hazırlayın. Ellerinizi ara sıra suya batırın. Kömür ateşi üzerinde kurutmayacak şekilde pişirin.
Servis ediliş şekli: Sivas köftesi, ızgarada ısıtılmış ve yağlanmış pide üzerinde ve yine aynı şekilde hazırlanmış pide parçaları ile örtülerek közde pişmiş domates ve biber eşliğinde servis edilir. Doğranmış kuru soğan, maydanoz, sumak ve limon ile yoğurularak yapılan soğan salatası, doğranmış domates, kuru soğan, acı kırmızıbiber, zeytinyağı ve limon suyu ile yapılan ezme salatası, turşu, yeşillikler ve turp ile servis etmek meşhurdur.