Nevşehir Etli Fasulye Güveci Tarifi

Malzemeler:
* 1 kg taze fasulye
* 1 kg kuzu pirzola 
* 4 adet domates
* 4 adet sivri biber
* 500 gram arpacık soğan
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Öncelikle güvecin içine tereyağı koyulur, ocağa konur.Tereyağ eriyince pirzolalar yerleştirilir. 10 dakika sonra arpacık soğanlar, iri doğranmış biber ve sadece uçları alınmış fasulyeler konur. Karıştırmadan 10-15 dakika kadar pişirilir, sonra küp doğranmış domates, karabiber ve tuz eklenir. Daha sonra kapağı kapatılır, taş fırınına gönderilir. Orada da 1 saat pişirilir. Afiyet olsun.