Meşhur Karabük Safranbolu Güveci Tarifi

Meşhur karabük safranbolu güveci nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 1 kg kemikli kuzu eti
* 3 çorba kaşığı margarin
* 1 baş kocaman kuru soğan
* 6 adet yeşil sivri biber
* 5 adet orta boy domates
* Kırmızı toz biber
* Karabiber
* Tuz
Yapılışı:
İlk olarak kuzu etlerini kuşbaşı doğrayıp yıkayın, ardından suyunu süzün. Bir taraftan  da, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın. Tavaya margarini koyup eritin. Yemeklik doğranmış kuru soğanı yağda biraz kavurun. Yeşil sivri biberler ince ince doğrayıp üzerine atın, kavurmaya devam edin. Harç hafif pembeleşince, üzerine küp küp doğranmış domatesleri ilave edin. ardından tuzu ve baharatını kendi ağız tadınıza göre ayarlayın. Son olarak da, etleri koyup suyunu çekene kadar pişirin. Etler pişince, yemeği bir güvece alın. Üzerini domates ve biberle bezeyin. Güvecin kapağını kapatıp fırına sürün.