Çorum Meşhur İskilip Dolması Tarifi

Çorum İskilip dolması nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 1,5 kg et
* 2 kg pirinç
* 5 adet kuru soğan
* 500 gram tereyağı
* 5 yemek kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
* 15 su bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle pirinçler tuzlu suda yarım saat bekletilir. Sonra yıkanıp süzülür, Tencereye 300 gr
tereyağı konulur. 3 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberle birlikte pirinçler ilave edilir ve tencerede 5 dakika kavrulur. Üzerine bir su bardağı su ekleyip tencerenin kapağı kapatılır
dinlenmeye alınır (30 dk kadar). Et  yağda kızartılır. Soğanlar ince ince doğranır ve tencereye atılır. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber ilave edilir. Sıcak su ilave edilir. Et kaynarken üzerine sacıyak yerleştirilir. Üzerine bir tepsi koyulur. Pirinçler temiz bir bez torbaya konularak tepsinin üstüne yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapatılarak kapak kenarları hamurla sıvanır. Bir parmak sığacak kadar delik bırakılır. (Buhar çıkması için) kısık ateşte 4 saat pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.