Malzemeler:
* 1 kg taze fasulye
* 1 baş sarımsak
* 2 tatlı kaşığı tuz
* Su
Hazırlanışı: Öncelikleri fasulyeler ayıklanır ve haşlanır. Soğuk suda eritildikten sonra süzgece çıkarılır. Yarısı bir kavanoza koyulur. Üzerine bir kaç parça olarak kestiğimiz sarımsağın yarısı konur. 1 tatlı kaşığı tuz dökülür. Kalan fasulye, sarımsak ve tuz bırakılır. Üzerine su koyulur. Kapağı sıkı bir şekilde kapatılır. İyice çalkalanır ve 1 ay bekletilir. Kavurma yapımında kullanılır. Afiyet olsun.
* 2 tatlı kaşığı tuz
* Su
Hazırlanışı: Öncelikleri fasulyeler ayıklanır ve haşlanır. Soğuk suda eritildikten sonra süzgece çıkarılır. Yarısı bir kavanoza koyulur. Üzerine bir kaç parça olarak kestiğimiz sarımsağın yarısı konur. 1 tatlı kaşığı tuz dökülür. Kalan fasulye, sarımsak ve tuz bırakılır. Üzerine su koyulur. Kapağı sıkı bir şekilde kapatılır. İyice çalkalanır ve 1 ay bekletilir. Kavurma yapımında kullanılır. Afiyet olsun.