Gerçek Bartın Tarhanası Tarifi

Bartın tarhanası nasıl yapılır?
Malzemeler:
* 2 çorba kaşığı kuru tarhana
* 2 çorba kaşığı mısır unu 

* 1 kase yoğurt
* 2 adet soğan
* 1 adet ayva
* 4 adet domates 
* 2 adet kırmızı biber
* 7 çorba kaşığı un
* Yarım demet kuru nane
Hazırlanışı:

İlk olarak Domates, soğan, biber ve nane doğranır, bir kaba konur. Üzerine ayva rendelenir ardından diğer malzemeler konur, yoğrulur. Bir tencereye aktarılır ve kapağı kapatılır. Bir hafta boyunca her gün bir kere yoğrulur ve tekrar kapatılır. Daha sonra güneşin altında olmak şartıyla temiz bir bezin üzerine top top konur. Tamamı kuruduktan sonra robottan geçirilerek un haline getirilir. Afiyet olsun.